7.5.15

Συνεχίζεται μέχρι να διακοπεί η δίκη...




Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (BINTEO).

-Απόντες οι βασικοί κατηγορούμενοι.

-Σε εξέλιξη οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις...

Λεπτο προς λεπτό οι εξελίξεις


NEA ANAΡΤΗΣΗ


 Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω από τα δικαστήρια, ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο, σύμφωνα με...

τον ΣΚΑΙ:

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις


10:00 Συνεχίζεται η διαδικασία, η έδρα συνεχίζει να παίρνει παρουσίες κατηγορουμένων.

9:40 Η δίκη έχει διακοπεί για 15 λεπτά: Κατηγορούμενος που την πρώτη ημέρα της δίκης είχε συνήγορο εμφανίστηκε σήμερα χωρίς συνήγορο με αποτέλεσμα, ο δικηγόρος που διορίστηκε από την έδρα να ζητήσει διακοπή της δίκης προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία. 

9:20 Φωτογραφίες από την αίθουσα:

9:10 Ξεκίνησε η διαδικασία, η έδρα παίρνει παρουσίες ενώ απουσιάζουν και σήμερα τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας. 


Επισήμως αναμένεται να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η εισαγγελέας Έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.


9:00 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εν μέσω νέων συγκεντρώσεων αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και αντιδράσεων από κατοίκους και φορείς της περιοχής. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται αντιφασιστικές πορείες προς τις φυλακές, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιούν και οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, οι οποίοι ζητούν την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης. 


Τα σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού παραμένουν και σήμερα κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο αναμένεται να καταθέσουν σήμερα ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης (πηγή: Ναυτεμπορική).


Πορεία του ΠΑΜΕ προς τον Κορυδαλλό
Πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την περιοχή της Νίκαιας με κατεύθυνση προς τον Κορυδαλλό για την δίκη της Χρυσής Αυγής.


Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, έστειλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενόψει της επανέναρξης της διαδικασίας σήμερα, ζητώντας την αποτελεσματική προστασία των μαρτύρων κατηγορίας από εκφοβιστικές επιθέσεις σαν αυτές που σημειώθηκαν την πρώτη μέρα της δίκης.



Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Ζώτος, Παπαδάκης, Καμπαγιάννης και Σκαρμέας καυτηριάζουν το γεγονός ότι οι επιθέσεις κατά των μαρτύρων έλαβαν χώρα έξω από το δικαστήριο και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι από την περιοχή, τη στιγμή που «κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρεαν από το Υπουργείο, ήταν «φρούριο» από το προηγούμενο βράδυ».

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: