21.5.15

Το παρασκήνιο της ξαφνικής αναβολής της Επιτροπής Θεσμών για την ΕΡΤ...

Το παρασκήνιο της ρήξης Ζωής -Παππά για το προεδρείο της νέας ΕΡΤ
O αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς υπήρχε ορατός κίνδυνος να...
καταψηφιστεί από αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και η κυρια Κωνσταντοπούλου - η τοποθέτηση του  Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Επισήμως, ο υπουργός επικαλέστηκε την κυβερνητική αποστολή στην Ριγα για την Σύνοδο Κορυφής ωστόσο το άγριο παρασκήνιο οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα. 

Τακτική «τρεναρίσματος»

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή Θεσμών προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά το νέο Δ.Σ της ΕΡΤ ώστε την ερχόμενη Δευτέρα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να λειτουργήσει. Η ίδια ωστόσο ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό για την συνεδρίαση -οπως αναφέρει το protothema.gr- τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στην πράξη άφηνε μόλις 24 ώρες στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να ερευνήσει τις διαθέσεις των βουλευτών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την κυβέρνηση ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις σε όσους βουλευτές δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον κ. Ταγματάρχη και ορισμένοι όπως ο κ. Θανάσης Πετράκος δέχθηκαν να αντικατασταθούν από άλλους πρόθυμους. Ωστόσο αρκετοί αρνήθηκαν αυξάνοντας τον κίνδυνο καταψήφισης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πληροφορία που θέλει την Πρόεδρο να αρνείται στον κ. Παππά μια συνεδρίαση – εξπρές (σ.σ. προκειμένου ο δεύτερος να προλάβει την πτήση της κυβερνητικής αποστολής για την Ρίγα) οδήγησαν τον υπουργό στην απόφαση της αναστολής της συνεδρίασης για την ερχόμενη εβδομάδα. 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: