5.5.15

"Πυρετός" συναντήσεων...

Η άρση της ασφυξίας προϋπόθεση της διαπραγμάτευσης και της λύσης...
Η άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχει επιβάλει η ΕΚΤ είναι ο βασικός όρος που θέτει η ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους στην συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση. Σημαντικές πρωτοβουλίες για να...
ξεκλειδώσει η ρευστότητα ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Ανοιχτά χαρτιά και καθαρούς κανόνες αξιώνει η κυβέρνηση από τους δανειστές - εταίρους της χώρας ως προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την επιτυχή έκβασή τους με μια λύση επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη. Ο σημαντικότερος όρος είναι η άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στη χώρα, ενάντια στις διαβεβαιώσεις που είχαν παρασχεθεί, αλλά και στην ουσία της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό οι αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ είναι κρίσιμες.

Σημαντικές πρωτοβουλίες για να ξεκλειδώσει η ρευστότητα ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι θα συναντηθούν στις 17:30 στη Φρανφούρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, με το Γάλλο ομόλογο του θα συναντηθεί στο Παρίσι ο Γιάννης Βαρουφάκης και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες με  με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, κατά την οποία συζήτησαν «θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group με στόχο την επίτευξη συμφωνίας τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου. Παραμένουν οι διαφωνίες στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Επαφές με ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και αξιωματούχους θα έχει στις 8 και 9 Μαϊου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενόψει του κρίσιμου Γιούρογκρουπ στις 11 Μαίου, καθώς την επομένη η Ελλάδα καλείται να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη δόση των 760 εκατομμυρίων ευρώ...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: