10.5.15

Κοίτα ποιος συμβούλευε τον Παπανδρέου, για το δημοψήφισμα…

Τ’ ακούσαμε κι αυτό. Ο δόκτωρ Βόλφγκανγκ συμβούλευε τον Γιώργο να κάνει δημοψήφισμα. Κι ο Γιώργος τον άκουσε και είδαμε τα ολέθρια αποτελέσματα. Έχασε το…
αξίωμα του, λέει ο δόκτωρ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και τα κύρια σημεία της μετέφερε στο MEGA ο Παντελής Βαλασόπουλος, είπε τα εξής:

«Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος».

«Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές».

«Eάν όμως πρέπει να κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα».

Επίσης, προεξοφλώντας την κατάληξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα ότι δεν αναμένει μια τελική συμφωνία του τύπου «μεταρρυθμίσεις για ρευστό» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών.

Όσον αφορά τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται να δώσει τροφή στα περί αντικατάστασής του, λέγοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει ο Έλληνας συνομιλητής του στο Eurogroup. «Οι εφημερίδες πρώτα είχαν κάνει σούπερσταρ τον Βαρουφάκη, τώρα τον θάβουν. Και τα δύο είναι εξίσου λάθος. 

Ο Βαρουφάκης φυσικά γνωρίζει άψογα πώς να αξιοποιεί υπέρ του τους όρους της σύγχρονης επικοινωνίας, αλλά αυτό δεν έχει προσφέρει πολλά επί της ουσίας», είναι το σχόλιο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: