19.5.15

Η απάντηση του Bitcoin στο «Πρώτο Θέμα»…

Διαψεύδει ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ για το Βitcoin, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης προπαγάνδισε υπέρ της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος.

Όπως αναφέρει ο παραγωγός Κωνσταντίνος Μουρατίδης, ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συνέντευξή του αντιθέτως υποστήριξε πως...
το Bitcoin δεν είναι βιώσιμο.

Σε επιστολή του προς την ιστοσελίδα Protothema.gr αναφέρει:

«Κατ' επανάληψη στο άρθρο σας αποκόψατε κομμάτια του βίντεο και τα χρησιμοποιήσατε μεμονωμένα με σκοπό να εξαγάγετε ψευδή συμπεράσματα. Έτσι ώστε το τελικό νόημα να εμφανίζεται σοβαρά παραποιημένο.

Γράφετε ότι ο κ. Βαρουφάκης «προπαγανδίζει το Bitcoin» και ότι μετατρέπεται σε θιασώτη και κήρυκα της «γκρίζας» οικονομίας που αποτελεί το γόνιμο έδαφος για την άνθηση της φοροδιαφυγής τη στιγμή που αναφέρει ότι το μοντέλο του Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δε θα μπορεί να επιβάλλει τη φορολόγησή του. Εντέχνως επιλέξατε να το αποκρύψετε.

Γράφετε επίσης ότι στο βίντεο «'προπαγανδίζεται η ανάγκη επικράτησης των bitcoins ως "απάντηση" στις τράπεζες και στους τραπεζίτες» ενώ το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών. Μάλλον δεν είδατε καλά.

Ακόμη αναφέρετε «προκαλεί σοβαρές απορίες πως ο υπουργός Οικονομικών μιας ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας διαθέτει χρόνο για να συμμετάσχει στην παραγωγή ενός προπαγανδιστικού βίντεο μαζί με... κουκουλοφόρους που "ονειρεύονται" να ανατρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα'».

Η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη για το ντοκιμαντέρ έγινε ένα χρόνο πριν γίνει Υπουργός, όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin, στο Τέξας και προφανώς δε διέθεσε το χρόνο του ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής, αλλά μάλλον επιλέξατε να δείτε μόνο τον κουκουλοφόρο.

Σε κάθε περίπτωση τα γραφόμενά σας είναι κακοήθη και συκοφαντικά και αποτελούν ντροπή για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, το οποίο ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε. Επειδή λοιπόν το άρθρο σας είναι ψευδές, διαστρεβλώνει την αλήθεια και προσβάλλει προσωπικότητες και υπολήψεις χωρίς στοιχεία, σας καλώ να το αποσύρετε διαφορετικά επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Κωνσταντίνος Μουρατίδης»

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: