4.5.15

A. Σαμαράς: Κριτήριο των κινήσεών μας η παραμονή στο ευρώ...


Στην ενίσχυση του φιλοευρωπαϊκού προφίλ της Ν.Δ. στοχεύει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στις στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς, στην πόλη Λουβέν. 

«Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι...
να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας». 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει πάσει θυσία να βρεθεί συμφωνία, καθώς ο χρόνος «στενεύει πολύ επικίνδυνα» και «πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας». 

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Σχετικά με τα 1,9 δις ευρώ, κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

Πάγια τακτική, πάντως, του προέδρου της Ν.Δ είναι να επισημαίνει τα ολέθρια αποτελέσματα τυχόν εξόδου της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό σύμπαν, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι οι ανοικτά φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: