4.5.15

Δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς της 5ης αξιολόγησης...


Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά το πρώτο briefing των πολιτικών συντακτών που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε...
ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία η οποία θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος των ζητημάτων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ενώ σημείωσε ότι τα ζητήματα για τα οποία υπάρχει διαφωνία θα παραπεμφθούν σε άλλο κύκλο συζητήσεων. Εκτίμησε στη συνέχεια ότι «μπορεί μέχρι το τέλος του Μάη, ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε και μια συνολικότερη συμφωνία». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα το κρύψει κάτω από το χαλί. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση αναμένει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα σημάνει και χαλάρωση της πολιτικής, η οποία ακολουθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί επαναφοράς της 5ης αξιολόγησης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως «θα ξανατεθούν από την αρχή όλα όσα δεν κατάφερε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση». Επανέλαβε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί από τη μία να ξεχάσει τη λαϊκή εντολή»

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: