4.5.15

Φωτίου: Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου άφησε αναξιοποίητα 135 εκατ. για τους άπορους...


...ενώ η χώρα υπέφερε ...
Σε απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων από ευρωπαϊκά χρήματα, για τις ανάγκες των άπορων, προχωρά η κυβέρνηση, κονδύλια τα οποία η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν απορρόφησε, ως όφειλε, σε μια χώρα βαριά τραυματισμένη από την κρίση. 
Η...
Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλά στα Κόκκινο, για τα 135 εκατ που θα διατεθούν επιτέλους για τις ανάγκες των άπορων.

Όπως επισημαίνει η κυρια Φωτίου, ενεργοποιείται το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ -45 εκατ για το 2014 τα οποία έμειναν αδιάθετα από την προηγούμενη κυβέρνηση, 45 εκατ για το 2015 και 45 για το 2016.

Με τα κονδύλια αυτά, το υπουργείο θα υποστηρίξει 60 Κοινωνικές Συμπράξεις - μία σε κάθε περιφέρεια και από δύο στις μεγαλύτερες. Οι Συμπράξεις θα είναι υπεύθυνες για να διανεμηθούν στους ωφελούμενους άπορους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη οικιακού καθαρισμού) μέσω των Κοινωνικών παντοπωλείων και οργανωμένων από τις Συμπράξεις συσσιτίων, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Παράλληλα με την διανομή τροφίμων κλπ θα παρέχονται κι άλλα συνοδευτικά μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των άπορων, όπως κοινωνικά φροντιστήρια, νομική συνδρομή, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης κ.ά.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε αδιάθετα τα χρήματα αυτά, η Θ. Φωτίου είπε πως σε μια κυβέρνηση με φέουδα, καθυστερούσε.


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: