12.5.15

Πηγές ΕΕ: Δυνατή μια συμφωνία ακόμη και μέσα σε 10 ημέρες...


Κοινοτικές πηγές ανέφεραν την Τρίτη ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της θα ήταν δυνατή ακόμη και σε δέκα ημέρες, «αν και...
υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Παράλληλα, παραπέμποντας στις χτεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσαν πως ένα έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.
«Οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε εξάλλου την Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: