8.4.15

Λεπέν VS Λεπέν...


Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν κήρυξε ανοικτό πόλεμο κατά του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, αρνούμενη να του επιτρέψει να είναι...
υποψήφιος σε προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έπειτα από τη δημοσίευση συνέντευξής του σε αντισημιτικό έντυπο.
«Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ανάμεσα στη στρατηγική της καμένης γης και την πολιτική αυτοκτονία. Δεδομένης της κατάστασης αυτής, γνωστοποίησα στον Ζαν-Μαρί Λεπέν ότι θα αντιταχθώ στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μαρίν Λεπέν.

Ο Ζ.Μ. Λεπέν, επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και ευρωβουλευτής, υπερασπίσθηκε τη μνήμη του στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της κατεχόμενης Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία και επέκρινε τη στρατηγική της κόρης του στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο Rivarol.

Προηγήθηκε η κατακραυγή που δημιούργησαν την περασμένη εβδομάδα οι δηλώσεις του για τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους οποίους χαρακτήρισε, για μια ακόμη φορά, «λεπτομέρεια» της Ιστορίας.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε μέσω του Twitter ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι πλέον πλήρης και οριστική« και ότι «αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα».

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου σκόπευε να εκπροσωπήσει το κόμμα που ίδρυσε στις περιφερειακές εκλογές στη νοτιο-δυτική Γαλλία.

Ο Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο Rivarol, «αυτό το αντισημιτικό πατσαβούρι, οι πολιτικές διαφωνίες είναι πλέον αγεφύρωτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: