14.4.15

Reuters: Διαλύεται η Task Force...

Reuters: Διαλύεται η Task ForceΟ Ράιχενμπαχ αποχωρεί από την Αθήνα...


Προς διάλυση οδεύει η Task Force, μετά την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να...
συνεργαστεί μαζί της, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να ενοχλήσει ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ, οι οποίες έχουν ήδη θορυβηθεί από την πρόθεση της Αθήνας να εγκαταλείψει κάποιες μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Task Force αναμένεται να αναμορφωθεί και να χάσει το όνομά της.

«Η τρόικα έχει ήδη μετονομαστεί μετά τις αντιρρήσεις της Αθήνας. Τώρα, η Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, η οποία μεταξύ άλλων βοήθησε τους φοροελεγκτές της χώρα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα για να εντοπίζουν την απάτη, θα αναμορφωθεί», αναφέρει το Reuters και εξηγεί πως το προσωπικό της Task Force θα μετακινηθεί σε άλλο τομέα της Κομισιόν, με αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχι μόνον την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από ένα νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος έλληνας αξιωματούχος...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: