18.4.15

Η Realnews της Κυριακής...

Η Realnews της Κυριακής





Με τίτλο: "Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τις...
ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για νέες περικοπές.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "Η κυβέρνηση λέει "όχι" και ετοιμάζει τροπολογία που θα ματαιώνει τις ήδη θεσμοθετημένες μειώσεις". Το ρεπορτάζ της Realnews αναφέρει ότι "οι θεσμοί απαιτούν: Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις - Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης και αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη για πλήρη σύνταξη και στα 62 για πρόωρη - Να μη δοθεί 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και να μειωθούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ".

Η Realnews φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη συζήτηση Λαγκάρντ-Βαρουφάκη, στην οποία η διευθύντρια του ΔΝΤ είπε: "Θα ματώσετε προκειμένου να εκταμιευθούν χρήματα".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Είναι η ώρα του πρωθυπουργού!". Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η επικίνδυνη πολυγλωσσία των τελευταίων εβδομάδων πρέπει να τερματισθεί αμέσως. Τον λόγο και την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση πρέπει τώρα να πάρει επάνω του ο πρωθυπουργός! Αλλωστε, χειρότερη υφεσιακή πολιτική για την ελληνική οικονομία από την παράταση της σημερινής αβεβαιότητας δεν υπάρχει...".

Ακόμη...

Μόλις και μετά βίας θα έπαιρνε ένα 11 με άριστα το 20 η κυβέρνηση για το πρώτο τρίμηνο της θητείας της, γράφει στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης. Και μόνο το ρεζίλεμα της χώρας από ομάδες ψευτοαναρχικών είναι για ένα βαθμό κάτω από τη βάση. Κακή η βαθμολογία και στο θέμα των προσφύγων αλλά ακόμη πιο κακή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που η κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει σε σκληρό μπλοκ, έτσι που ή 6η χρεωκοπία ή ένας επώδυνος συμβιβασμός να αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου με πρώτο βήμα όπισθεν προ του «Γιουρογκρούπ» της 24ης Απριλίου. Τώρα λοιπόν που το πλοίο πάει να πέσει στα βράχια ο λαός αξιώνει από τον πρωθυπουργό να καλέσει τους πάντες σε μια «εθνική γροθιά», μόνη ικανή να σπάσει το ανθελληνικό μπλοκ των Βρυξελλών … 

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Οργή στο Μαξίμου για τον διπλό εκβιασμό. Αλέξης Τσίπρας: "Οσο είμαι πρωθυπουργός, μισθοί και συντάξεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν".

- Αποκάλυψη Σταύρου Θεοδωράκη. Σε ποιον εκμυστηρεύτηκε ότι στις Βρυξέλλες του είπαν: "Εάν πάτε σε εκλογές, αυτές θα γίνουν με κλειστές τράπεζες και άδεια σούπερ μάρκετ".

- Δημήτρης Κουτσούμπας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. Κι έχει δρόμο ακόμα".

- Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Οι πιστωτές δεν ζητάνε από την Ελλάδα συμφωνία, αλλά υποταγή και παράδοση".

- Συνέντευξη Κώστα Σκρέκα.

Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
    "Οι τέσσερις άσσοι δεν χρειάζονται πέμπτον. Κι όμως ο κ. Σόιμπλε παίζει με έξι άσσους. Στο μανίκι. Στο ένα. Και ίσως αυτό να είναι η αδυναμία (της ισχύος του). Με τέσσερις άσσους κάνεις καρέ. Με πέντε ή έξι, δεν κάνεις τίποτα..."

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ψυχράμη - Μακαλιάς είναι έτοιμοι για γάμο! Το λαμπερό ζευγάρι προγραμματίζει να παντρευτεί τον Σεπτέμβριο με κουμπάρα τη Μιμή Ντενίση.

- Ανάσταση με την οικογένεια του Δημήτρη. Η Δούκισσα Νομικού και ο Δ. Θεοδωρίδης πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα στη Μύκονο, με τους δικούς του να την έχουν αγκαλιάσει θερμά.

- "Δεν είμαι γυναίκα-αρπακτικό!". "Είναι σεξιστικό να με λένε... κούγκαρ", δηλώνει στην "R" η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, απαντώντας σε αυτούς που καυτηριάζουν τη σχέση της με τον νεότερό της Ζήση Παπαμίχο.

- Σταμάτης Φασουλής: "Καθένας γίνεται σταρ για 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου".

- Ανθόπουλος - Κίλια: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

- Μία εστεμμένη για τον Παντελίδη. Εντονο φλερτ μεταξύ του τραγουδιστή και του μοντέλου Αναστασίας Βοσκανίδου.

- Γνώρισε τη Θωμαή στη μητέρα του. Πάσχα στη Δράμα έκαναν ο Λευτέρης Δημηρόπουλος και η Θ. Απέργη.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: