13.4.15

M. Καρχιμάκης: «Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα για το μνημόνιο»...



«Το κίνημά μας  θα πορευτεί πάντα με βάση τις αξίες που  υπηρέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου»
«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη μέσα σε λίγες μέρες να αντεπεξέλθει σε υψηλές οικονομικές υποχρεώσεις και πραγματικά δεν ξέρω εάν...
είναι έτοιμη να το κάνει με επάρκεια και με τρόπο που ούτε οι πολίτες να βρεθούν σε πρωτοφανή αδιέξοδα μη λαμβάνοντας μισθούς και συντάξεις, αλλά ούτε η χώρα να καταστεί ασυνεπής και χρεοκοπημένη».
Τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών εκφράζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη «δ», το στέλεχος του Κινηματοϛ Δημοκρατων Σοσιαλιστων
 κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η καμπή της διαπραγμάτευσης είναι πολύ δύσκολη και τόσο κρίσιμη όσο τον πρώτο καιρό της κρίσης δανεισμού, που η χώρα αγωνιζόταν να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για να λάβει βοήθεια από τους θεσμικούς εταίρους της», δηλώνει ο κ. Καρχιμάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει:
«Παραμένει όχι μόνο ανοικτό, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με μια σύγχυση που προκαλεί η έλλειψη συνεννόησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να μιλάει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών για αύξηση του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά και να ‘’αδειάζεται’’ στην ουσία μετά από λίγο εκ μέρους της κυβέρνησης».
Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρεται και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια  αλλά και στην πορεία που θα ακολουθήσει το  ΚΙΝΗΜΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: