4.4.15

Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Αναστασιάδη, για το Grexit..



...λέει η Λευκωσία...
H δήλωση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη -αναφορικά με τις «ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»- παρερμηνεύτηκε,  δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο...
Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Έπειτα από τις χθεσινές αντιδράσεις για τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη περί ενδεχόμενου Grexit o κ. Χριστοδουλίδης θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα εξηγώντας πως ήδη την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.



Τι είπε ο Κύπριος πρόεδρος έπειτα από έρωτηση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου 



«Εχουν προγραμματιστεί μια σειρά μέτρων και έχουν γίνει όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου για την οικονομία, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως θέλει να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει ένας ανάλογος κίνδυνος και επικαλέστηκε τη παροιμία «του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και διαβεβαίωσε ότι «έχουν γίνει όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο».


«Βεβαίως, πρώτο δεν υπάρχει πλέον ο μεγάλος κίνδυνος επιρροής της κυπριακής οικονομίας αλλά και ο ελάχιστος που υπάρχει, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από μέτρα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: