15.4.15

Τρομερές οι συνέπειες ενός Grexit…

To ΔΝΤ υποβαθμίζει το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας…

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί βασικό σενάριο, ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι...
συνέπειες ενός Grexit θα είναι «τρομερές».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Χοσέ Βινιάλ υπογράμμισε ότι το βασικό σενάριο του Ταμείου για την Ελλάδα δεν είναι η έξοδός της από το ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ώρα τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν υποτιμά τον κίνδυνο ενός Grexit, σημειώνοντας πως αρκετοί οργανισμοί αλλά και χώρες, προσπαθούν να μειώσουν τις συνέπειες ενός Grexit, αν αυτό συμβεί.

«H Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της ζώνης του ευρώ. Αυτό είναι κάτι που εξέφρασε και η ελληνική κυβέρνηση. Έχουν την πρόθεση να παραμείνουν μέλος της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Ταμείου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους με σκοπό να προσδιοριστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό Πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά.

Πάντως, αναφερόμενος στο Grexit ο κ. Βινιάλ υποστήριξε ότι «θα ήταν ένα φοβερό πράγμα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», τονίζοντας πως θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος, αν και όπως είπε, η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση τώρα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλήγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: