12.4.15

To YΠΟΙΚ διαψεύδει το δημοσίευμα της FAZ...

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα της FAZ
 Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά την Κυριακή του Πάσχα το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), υπογραμμίζονται πως ό,τι γράφεται δεν αντικατοπτρίζει την...
πραγματικότητα.


Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης χαρακτήρισαν το δημοσίευμα αναληθές, σημειώνοντας ότι «εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group, θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτά που δημοσιεύει η FAS».

Και πρόσθεσαν: «Η γερμανική εφημερίδα θα πρέπει να απολογηθεί για τον τίτλο και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Τέτοια δημοσιεύματα βλάπτουν τις διαπραγματεύσεις, αλλά και την Ευρώπη».

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επικαλείτο αξιωματούχους της Ευρωζώνης και έκανε λόγο για «σοκ», «επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας», ενώ φιλοξενούσε δήλωση στελέχους της Ε.Ε. που αποκαλούσε «ταξιτζή» τον Έλληνα εκπρόσωπο επί των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: