4.4.15

Ο Σούλτς προειδοποιεί τον Τσίπρα ...

Spiegel: Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς προς Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία

...πριν το ταξίδι στη Ρωσία...
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ταξίδι του στη Ρωσία και μιλά - δεν μπορούν να κρύψουν τον...

φόβο τους- για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο  Σουλτς κάλεσε τον  Τσίπρα μέσω της «Hannover Allgemeine Zeitung» να μην αποξενωθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Ήταν «απαράδεκτο» να εικάζει λέγοντας πως «διακυβεύεται η ίδια η ενιαία ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη ρωσική πολιτική  σε αντάλλαγμα για τη ρωσική βοήθεια», γράφει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Το δημοσίευμα, που αναφέρεται στο πρόγραμμα των δύο επισκέψεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα, σημειώνει επίσης:

«Παρόμοια τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Γκίντερ Κιρχμπάουμ. «Αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως μπορεί να βρει την «ψυχή» της τώρα στη Μόσχα, τότε έχει ανέβει στο λάθος άλογο», δήλωσε σε εφημερίδα. Η Μόσχα δεν μοιράζεται τις ευρωπαϊκές αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ρόλου των νόμων. «Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, να συνεχίσει η ευρωπαϊκή βοήθεια, η πυξίδα πρέπει να δείχνει στις Βρυξέλλες, όχι στη Μόσχα», τόνισε ο Κιρχμπάουμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: