1.4.15

EuroWorking Group: Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε...

Xωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup για την Ελλάδα καθώς το τελικό συμπέρασμα ήταν...
ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συζήτηση που είχε διάρκεια μικρότερη των δύο ωρών, οι εκπρόσωποι των κρατών μελών κατέληξαν ότι «υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει και σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες για να φτάσουμε σε μια συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων που θα αποτελέσει τη βάση για μια αξιόπιστη προοπτική που να ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης»
Οι ίδιες πηγές, πριν την τηλεδιάσκεψη,επέμεναν ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να συμπληρώσει και να συγκεκριμενοποιήσει περαιτέρω τις προτάσεις της, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, το Βερολίνο αναμένει μια ενδιάμεση εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας και όχι συμφωνία.
«Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε μια προκαταρκτική ενδιάμεση αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και έκανε λόγο για «μετριοπαθείς προσδοκίες».
Υπενθυμίζεται ότι από αύριο και μέχρι τις 6 Απριλίου τα κοινοτικά όργανα θα παραμείνουν κλειστά λογω του Πάσχα των καθολικών, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου.
Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.
Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η κυβέρνηση, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.
Σε πρωινές του δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: