16.4.15

Το Σάββατο ξαναπιάνει «δουλειά» το Brussels Group...


Επαναρχίζουν από το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς του...
προέδρου του ΣΟΕ, Γιώργου Χουλιαράκη, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκου Θεοχαράκη και της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη. Από την πλευρά των εταίρων, ως εκπρόσωποι των θεσμών, θα μετάσχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι επαφές σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν στη βελγική πρωτεύουσα έως και την παραμονή της 24ης Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσει στη Λετονία το άτυπο Eurogroup. Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, προσθέτουν, να δοθεί ειδικό βάρος στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν και κυβερνητικοί κύκλοι, διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά., τα οποία δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι, από την περασμένη Τρίτη άρχισαν εκ νέου στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, τα δημοσιονομικά (δημοσιονομικό κενό για το 2015, κ.λπ.) και τα εργασιακά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: