2.4.15

Διαμαρτυρία στον Κορυδαλλό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές ΚορυδαλλούΠεντακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από φορείς και κατοίκους της πόλης και...
πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αίτημα των διαμαρτυρομένων είναι η  μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης, καθώς πιστεύεται ότι η διεξαγωγή της εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση λόγω των πολλών σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Με απόφαση του δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11:30 το πρωί έκλεισαν όλα τα σχολεία, ενώ κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Οι αντιφασιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και έγιναν πολλές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής της δίκης η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)», διοργανώνει στις 8 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης και στη συνέχεια, αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παρέμβαση για το θέμα έκαναν και οι υπουργοί Αριστείδης Μπαλτάς και Τάσος Κουράκης, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα πολλά γειτονικά σχολεία, επηρεάζοντας ακόμη και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους: «H επιλογή των δικαστικών αρχών να διεξαχθεί η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ομαλή σχολική ζωή εν γένει, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με έντεκα σχολικές μονάδες και δύο εξεταστικά κέντρα».

Λαφαζάνης: «Είμαι απόλυτα αντίθετος στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό»

Αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αφενός γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα η λειτουργία του οποίου θα αναστατωθεί και αφετέρου γιατί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και άλλων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου ως υπουργός και ως βουλευτής, επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που είχα την ευκαιρία να εκφράσω και στον αξιότιμο συνάδελφό μου υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο συγκεκριμένος χώρος των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, βρίσκεται σε άμεση επαφή με ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα με πάμπολλες σχολικές μονάδες. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο, όπου είναι φυσικό να υπάρξουν ποικίλες πολιτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπιθύμητη αναστάτωση στη μαθητική ζωή και τις σχολικές λειτουργίες, ενώ είναι προφανέστατος ο κίνδυνος παράλυσης στη ζωή των συνοικιών της Β' Πειραιά και πρωτίστως του Κορυδαλλού.

Επίσης, αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε μια περιοχή όπως αυτή της Β' Πειραιά και σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων.

Η επείγουσα αναζήτηση μια άλλης τοποθεσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως αναγκαία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: