14.4.15

Στην Αθήνα την Παρασκευή, ο Ν. Αναστασιάδης...



Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην Αθήνα, οπου μεταβαίνει την Παρασκευή για...
επίσημη επίσκεψη.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον 'Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών.

Όπως είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη για την τρίτη φάση των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει πολιτική βούληση και από την τουρκική πλευρά για επίλυση του Κυπριακού.

Σχετικά με τον οδικό χάρτη που κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου στα Ηνωμένα Εθνη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, σημειώνοντας ότι η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από τον κ. Αναστασιάδη. Είπε μάλιστα ότι ο κ.'Ερογλου επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, εν όψει των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα.

Για το ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να εξαγγείλει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι υπάρχουν ιδέες και σκέψεις, αλλά δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις προτού να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, εξάλλου, ότι στις συνομιλίες θα συζητηθούν επίσης θέματα οικονομικής φύσεως, μεταξύ των οποίων και το αίτημα της Λευκωσίας για άρση της φορολογίας 26%, που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η Αθήνα θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: