5.4.15

Η Ελληνική κυβέρνηση μαθαίνει ακόμη…

Δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας, για την διαπραγμάτευση…

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Österreich κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και το Eurogroup αλλά και τους θεσμούς να επιδείξουν περισσότερη συναίνεση.

«Δεν θα πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να...
αφήσουμε να μας διαιρέσουν οι αγορές, που πολλές φορές είναι εναντίον μας και διεθνώς εξαιρετικά δικτυωμένες. Θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και καμιά φορά να επιτρέπουμε σε χώρες να παραβιάζουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, όταν μας διαβεβαιώνουν με αξιοπιστία ότι χρειάζονται τα χρήματα για επενδύσεις στο μέλλον, χωρίς να ζητάμε την άδεια των αγορών», τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υποβάθμισε τα προβλήματα.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε φάση μαθητείας, έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις και ίσως να πίστεψε η ίδια ότι θα μπορούσε να τις εκπληρώσει» δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα. Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν βρίσκει νόημα στις προσπάθειες που κάνει να αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αρχάρια. «Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της Ευρώπης και των ανθρώπων στην Ελλάδα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: