10.4.15

Για τις δικές του :"κόκκινες γραμμές" μιλά το ΠΑΣΟΚ...

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη"Έχουμε πει πολλές φορές ποιες ήταν οι δικές μας κόκκινες γραμμές στην πραγματικά σκληρή, αλλά...
στοχευμένη διαπραγμάτευση..."

Το παραπάνω αναφέρει -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο τελευταίος, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μία συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας, η οποία να περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών, αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων, αυξήσεις στον ΦΠΑ και ξεπούλημα δημοσίου πλούτου.  

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως κι εκείνο είχε βάλει «κόκκινες γραμμές» στην «πραγματικά σκληρή» -όπως αναφέρει- διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, όταν το κόμμα ήταν στην εξουσία.

Παράλληλα, κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση πως ενεργεί χωρίς στρατηγική, τη στιγμή που «η τρόικα... παρά την αλλαγή του ονόματός της, επιμένει στις θέσεις της».

Όπως αναρωτιέται χαρακτηριστικά το κόμμα της αντιπολίτευσης, «...γιατί δεν ενημερώνει η κυβέρνηση επίσημα τη Βουλή, τα κόμματα, τον ελληνικό λαό; Μήπως γιατί δεν είχε και δεν έχει δυστυχώς ούτε σχέδιο Α, ούτε σχέδιο Β; Μήπως γιατί δεν θέλει να παραδεχθεί πόσο ανεύθυνα ήταν αυτά που έλεγε και πόσο επικίνδυνα αυτά που κάνει χωρίς στρατηγική έχοντας πάει τη χώρα χιλιόμετρα πίσω με μόνη δυστυχώς προοπτική το Μνημόνιο 3;»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: