3.4.15

Εμπλέκουν το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ σε υπόθεση δωροδοκίας...

Εμπλέκουν το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ σε υπόθεση δωροδοκίας- Θα απαντήσει ο Λαφαζάνης;
 Θα απαντήσει ο Λαφαζάνης;...
Σε υπόθεση δωροδοκίας φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ο προτεινόμενος για νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Μετά την...
παραίτηση του Αρθούρου Ζερβού από τη διοίκηση της εταιρείας λόγω της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα (κατηγορείται για υπογραφή σκανδαλώδους σύμβασης εργασίας) ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ φέρεται να έχει κληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Κόσμου. 

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, υπάρχει σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας με αριθμό πρωτοκόλλου 70/5119 της 19ης Μαρτίου 2015 με το οποίο καλείται ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Κόσμου να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία ερευνά υπόθεση όπου ένας γεωπόνος υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ κατηγορείται ότι ζητούσε «ανταλλάγματα» από πελάτες της ΔΕΗ για τους δώσει ρεύμα. 

Μήπως υπάρχει κάποια εμπλοκή του κ. Παναγιωτάκη στην εν λόγω υπόθεση;

Από τη στιγμή που το θέμα βγαίνει στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης οφείλει να βγει και δώσει εξηγήσεις, έτσι ώστε να «καθαρίσει» το όνομα του κ. Παναγιωτάκη εάν τελικά ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καμία περίεργη υπόθεση...

Διαφορετικά θα δημιουργηθεί μείζον ζήτημα για το πώς τοποθετούνται πρώην συνδικαλιστές που δεν έχουν... καμία διοικητική εμπειρία σε θέσεις ισχύος στους δημόσιους οργανισμούς που πληρώνει ο λαός... 

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο του Βηματοδότη:

Κλήθηκε ή όχι προσφάτως στην Αστυνομία ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκης και για ποιον λόγο; Γιατί σας το γράφω αυτό; Επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα έγγραφο της Αστυνομίας με αριθμό πρωτοκόλλου 70/5119 της 19ης Μαρτίου 2015 με το οποίο καλείται ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Κόσμου να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Για ποια υπόθεση; Δεν είναι πρέπον τώρα που απέκτησε σημαντική θέση να μας πληροφορήσει η κυβέρνηση (ή έστω ο αρμόδιος υπουργός) γιατί κλήθηκε στην Αστυνομία ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ; Μήπως (ρωτάω εγώ) έχει καμία σχέση με την υπόθεση που διερευνά τούτες τις ημέρες η Εισαγγελία για έναν γεωπόνο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ που κατηγορείται ότι ζητούσε «ανταλλάγματα» από πελάτες της ΔΕΗ για τους δώσει ρεύμα;

Εκείνο όμως που αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη ως προέδρου της ΔΕΗ δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Οχι μόνο επειδή είχε χρηματίσει συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τώρα θα πρέπει να διοικεί τους τότε προϊσταμένους του ούτε τόσο επειδή δεν έχει διοικητική εμπειρία, αλλά και λόγω όλων αυτών των συνδικαλιστών με τους οποίους  συνεργαζόταν. Οπως μου είπαν, διατηρούσε για ένα φεγγάρι καλές σχέσεις με διάφορους (τρομερούς και φοβερούς) συνδικαλιστές της ΔΕΗ, πρώην πασόκους, με μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που έγραψαν... ιστορία στην πιο νευραλγική δημόσια επιχείρηση της χώρας. 

Αμ, ο άλλος; Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στ. Γούτσος έχει να επιδείξει ένα αξιοθαύμαστο βιογραφικό. Ηταν στις τελευταίες εκλογές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, αλλά δεν τα πήγε και τόσο καλά. Ηρθε... 10ος μεταξύ 11 υποψηφίων συγκεντρώνοντας 4.582 σταυρούς. Και να σκεφθείτε ότι ο άνθρωπος έκανε τα πάντα για να εκλεγεί βουλευτής. Ως και προεκλογική αφίσα... Venceremos κυκλοφόρησε με το σύνθημα Syriza, Podemos, Venceremos, αλλά δεν έπιασε. Δεν βαριέστε, όμως, το κόμμα του δεν τον άφησε παραπονούμενο, τον τοποθέτησε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: