15.4.15

Φλαμπουράρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος...

«Δεν εχουν κανένα νόημα» οι εκλογές.
BINTEO...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φαμπουράρης.
«Ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε...
την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό», τόνισε στο πρωινό του Παπαδάκη, ενώ την την ίδια ώρα, απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνοντας, πως, δεν «έχουν κανένα νόημα».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τους δανειστές. «Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά», υπογράμμισε ο υπουργός Eπικρατείας.

O ίδιος υπογράμμισε ότι «το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω».

Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέσουν για να κερδίσουν περισσότερα, όχι επειδή θεωρούν πως αυτό είναι η λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά γιατί θέλουν να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια, η οποία αποδείχθηκε καταστροφική, υπογράμμισε. 

Είπε ότι η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από το λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό, ενώ πρόσθεσε ότι οι εταίροι δεν έχουν πει επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι 26 προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αθήνα δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: