4.4.15

Βήματα μπροστά παρά τις τρικλοποδιές...


BINTEO...
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης επανελαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας, πως, μέλημα της κυβέρνησης  είναι να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στους χρόνους που πρεπει. 
Μιλώντας στον...
ΣΚΑΙ και σε ερώτηση τι έχει να απαντήσει σε όσους λένε πως η Ελλάδα στερεύει από λεφτά σε έναν ή δύο μήνες, ο κ. Μάρδας απάντησε πως «κάνουν λάθος όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Όταν η διαπραγμάτευση τρέχει και υπάρχουν διέξοδοι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας μιας οικονομίας δεν μπορούν να γράφονται τέτοια».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους για νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ωστόσο υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Αυτή είναι μία από τις "κόκκινες" γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση. Και οι εταίροι μας το έχουν καταλάβει πια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη συνέχεια πως αυτό που «επιδιώκουμε είναι η βελτίωση δυνατοτήτων χρηματοδότησής μας» και αναφορικά με την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων είπε πως «όλοι θα θέλαμε να τελειώνει μέσα σε μία ημέρα η διαπραγμάτευση, αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμάς».

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μάρδας είπε πως ο νέος φόρος θα είναι «διαφορετικός και πιο ελαφρύς για τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player «Στις 9 Απριλίου θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ»
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Δημήτρης Μάρδας, υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ, τόνισε ωστόσο ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου. «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει τις υποχρεώσεις μας», υπογράμμισε. Ο κ. Μάρδας επεσήμανε πως υπάρχουν επισκέψεις ανωτάτων στελεχών της κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι αυτές οι επισκέψεις αυτές συνδέονται και με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε πως υπάρχουν «ματιές» και προς άλλες πηγές χρηματοδότησης για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: