4.4.15

«Μια θεσμικά κακόγουστη παράσταση στήθηκε στη Βουλή»...




Για μία «θεσμικά κακόγουστη παράσταση» η οποία «στήθηκε» σήμερα στη Βουλή, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την εκδήλωση για τη συγκρότηση της Επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.

«Άρχισε - υποτίθεται - η...
διαδικασία συγκρότησης μιας δήθεν επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, σε συνέχεια όσων είχε ανακοινώσει μόνη της η κα Κωνσταντοπούλου σε μια από τις προσωπικές της συνεντεύξεις περιστοιχιζόμενη από μια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ένα Βέλγο φερόμενο ως ειδικό στο χρέος των χωρών του τρίτου κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

«Άλλο όμως μια τέτοιου επιπέδου συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου και άλλο κοινή κομματική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ στην οποία παρίσταται και ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, εν όψει - υποτίθεται - της συγκρότησης μιας επιτροπής της Βουλής στην οποία δεν μετέχουν τα κόμματα και οι βουλευτές, αλλά πρόσωπα της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου», σημειώνει.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο περί «παραβίασης κάθε κανόνα δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης» και μιλά «για ένα πολύ φτηνό προπαγανδιστικό σκοπό». «Για να συντηρείται η ψευδής εντύπωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ δήθεν κάτι κάνει στο ζήτημα του χρέους. Ενώ η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κάνει είναι να σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων και άλλων φορέων για να πληρώσει δόσεις και να εξυπηρετήσει το χρέος, καθυστερώντας να ζητήσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβαν το 2012 οι εταίροι μας για περαιτέρω παραμετρικές επεμβάσεις στο χρέος», επισημαίνει.

«Η κυβέρνηση, σε σύμπραξη με την κα Κωνσταντοπούλου, οργανώνει επικοινωνιακά μια ακόμη ψεύτικη φούσκα περί χρέους εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στη δήθεν διαπραγμάτευση με τους έξω, το ζήτημα του χρέους το έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» καθώς δεν έχει το κύρος και την αξιοπιστία να θέσει τώρα το ζήτημα της εφαρμογής των δεσμεύσεων του 2012, που πρέπει να εφαρμοστούν το ταχύτερο», τονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: