3.4.15

Ο Μπαλτάς συμφωνεί με Πανούση...


Συμφωνεί «στη γενική κατεύθυνση» ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς με το άρθρο-φωτιά του Γιάννη Πανούση.

«Στη γενική του κατεύθυνση συμφωνώ πολύ. Δεν μπορεί να...

μείνει το πράγμα έτσι, ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. 

Ουδέποτε έκλεισε αυτός ο χώρος σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές γιατί έχουν και αυτές δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείς για την κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε:

«Γίνεται ένα καινούργιο φαινόμενο. Είναι κάποιες ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ, αυτή είναι η γενική ιδέα. 

Άρα, καταλαμβάνουν χώρους που μετά την νέα κυβέρνηση έχουμε μείνει σχετικά αφρούρητοι με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης, στοχοποιούν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το “Κόκκινο”, γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κτλ, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ. 

Είναι σαν να λένε “δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ΜΑΤ, καταλαμβάνουμε τα πάντα, μέχρι να υποχρεωθείτε να στείλετε τα ΜΑΤ”. Αυτό το φαινομενο είναι καινούργιο. Πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: