1.4.15

Λαπαβίτσας: «Κόκκινη γραμμή οι ιδιωτικοποιήσεις»...

«Προφανώς κανένας μας στην ΚΟ δεν θα ψηφίσει ό,τι και να έρθει στη Βουλή. Και για μένα κόκκινη γραμμή είναι οι ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
«Δεν είναι...
κάτι καινούργιο να υπάρχουν συζητήσεις, διαφωνίες και εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα αυτό είναι η δύναμή του και γι΄αυτό είναι εδώ που είναι. Όσοι ποντάρουν σε διασπάσεις, παρενθέσεις και σχηματισμό άλλων κυβερνήσεων θα απογοητευθούν διότι υπάρχει πολύ έντονος συνδετικός ιστός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες και τις συζητήσεις μας. Είμαστε ενωμένοι και θα παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 984". 

«Προφανώς δεν θα ψηφίσω ότι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ότι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα΄ ρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» τις ιδιωτικοποιήσεις και εξήγησε ότι θέλει να δει τι ακριβώς προτείνεται και πως. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόταση που μιλάει και για τον ΟΛΠ και για την παραχώρηση των αεροδρομίων και για τον ιππόδρομο, απάντησε ότι «πρέπει να τα δούμε συγκεκριμένα να δω τι ακριβώς προτείνεται και στη βάση αυτή θα ψηφίσω κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι».

Αναφορικά με το EWG δήλωσε ότι «δεν περιμένει πολλά πράγματα σήμερα» και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια αντιμετώπιση λογική προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Ευρώπης θα πρέπει να χαλαρώσουν ορισμένοι όροι ρευστότητας».

«Η τεχνική διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πάρει χρόνο. Πιστεύω όμως ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ή κάπου τόσο θα υπάρξει κάποια διευθέτηση στη βάση των προτάσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στάσης πληρωμών ή άλλα ευφάνταστα σενάρια και θα πάμε τον Ιούνιο όπως έχουμε υπολογίσει και εκεί θα τεθεί και θέμα χρέους και γενικότερα θέμα κατεύθυνσης της χώρας, εξήγησε ο κ. Λαπαβίτσας.

«Ιδιωτικοποιήσεις είναι και για μένα και για πολλούς άλλους κόκκινη γραμμή και γι΄ αυτό θέλω να δω τι ακριβώς προτείνεται και πως. Βγήκαμε και είπαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: