15.4.15

Μονταζιέρα και σε βενζινάδικο...


Μαρτυρίες που ανεβοκατεβαίνουν στο φέισμπουκ. «Ηχητικά ντοκουμέντα» που ήταν απλώς δηλώσεις. Μια «είδηση» με αδιασταύρωτα στοιχεία. Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ το πολλοστό επεισόδιο στο σίριαλ «Ζωή Κωνσταντοπούλου» ήταν η  «μάχη του βενζινάδικου».

Οπου η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει τα..

δικαιώματα της καταφρονεμένης εργατιάς, οι τηλεοράσεις αξιολογούν ψηλότερα το επεισόδιο από ό,τι τη διαπραγμάτευση για την εθνική οικονομία, οι ιστοσελίδες κανιβαλίζουν με την προσφιλή μέθοδο του κόπι-πέιστ και το σχετικό χάσταγκ γίνεται πρώτο στο ελληνικό τουίτερ. Το κουτσομπολιό αντικαθιστά την πολιτική επικαιρότητα.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα iefimerida.gr εμφάνισε δημοσίευμα που έφερε την πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων της Αιδηψού και να ζητά την απόλυση ενός υπαλλήλου, «σε κατάσταση υστερίας». Η ιστοσελίδα, γνωστή από «αποκαλύψεις» όπως η συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου - Λάτση, επικαλέστηκε μαρτυρίες δύο γυναικών από ανάρτηση της μίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο, τα οποία όμως «καταστράφηκαν μετά από απαίτηση της ΠτΒ».


Επίσης ανέβασε συνέντευξη με την καταγγέλλουσα, Βάλια Παναγιωτίδου, το οποίο πούλησε ως «ηχητικό» εν είδει ντοκουμέντου, με τον παραπειστικό τίτλο «Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κατάσταση αμόκ: Πάρε μου το αφεντικό σου να σε απολύσει τώρα [ηχητικό]».


Η Βάλια Παναγιωτίδου εργάζεται στον ΟΤΕ κι από ό,τι φαίνεται από το προσωπικό της χρονολόγιο ενεργοποιείται στη ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ. Ο υπάλληλος του βενδινάδικου λέγεται Νίκος Αλατσατιανός και «ακολουθεί» στο φέισμπουκ ομάδες όπως «η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του ελληνισμού», όταν δεν παίζει μουσική σε νυχτερινά μαγαζιά.


Η «Εφ.Συν.» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ενας συνάδελφός του μας είπε ότι ο κ. Αλατσατιανός έλειπε με άδεια, αλλά και ότι ο ιδιοκτήτης, Κ. Τσαούσης, δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη δημοσιότητα.


Νωρίτερα ο κ. Τσαούσης παρουσιάστηκε να επιβεβαιώνει το συμβάν σε ιστοσελίδες, επικαλούμενος όσα του μεταφέρθηκαν: «Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα».


Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ασμένως τις καταγγελίες. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε την πρόεδρο να απολογηθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση: «Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία».


Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τους βουλευτές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή «που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας».




♦ Ολόκληρο το ρεπορτάζ και μια «άβολη» μαρτυρία, που χαλάει το αφήγημα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: