4.4.15

"Νόμιμο αλλά μη βιώσιμο" χαρακτήρισε το χρέος, ο Βαρουφάκης ...

Νόμιμο αλλά μη βιώσιμο χαρακτήρισε το χρέος ο Βαρουφάκης - ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
«Ως υπουργός Οικονομικών δεσμεύω το υπουργείο, όπως δεσμεύονται και οι αναπληρωτές υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς και οι διευθυντές όλων των διευθύνσεων να συνεργαστούν με την Επιτροπή, ώστε να έρθει στο φως όλο αυτό το βουνό με τα στοιχεία που θα χρειαστεί να επιτελέσει το έργο της. Βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η...
διαφάνεια. Είναι η δυνατότητα του πολίτη να γνωρίζει ποιες δεσμεύσεις έχουν παρθεί εκ μέρους του», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα της βουλής κατά την πρώτη μερα της Εξεταστικής Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Την ίδια στιγμή, έκπληξη προκάλεσε σχεδόν στο σύνολο των παρευρισκόμενων, η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε ότι το χρέος που δημιουργήθηκε είναι νόμιμο.

Ο Βαρουφάκης ωστόσο, υποστήριξε πως το χρέος, δεν είναι βιώσιμο. Ο υπουργός Οικονομικών, έκανε εκτενή αναφορά στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία, όπως τόνισε, έφτασε κοντά στην κατάρρευση, αν και το δημόσιο χρέος της ήταν το μικρότερο στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης.  "Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να φτάσουμε στο σημείο οι Έλληνες να τα βάζουν με τους Γερμανούς και η Γερμανοί να θεωρούν τους Έλληνες υποδειέστερους. Όλα αυτά συμβαίνουν στην ενιαία Ευρώπη".

Αίσθηση πάντως προκάλεσε επίσης η στάση του κ. Βαρουφάκη, να κρατήσει αποστάσεις από τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν τη συνήθεια όταν αποτυγχάνουν να προσπαθούν να τα ρίξουν σε άλλους φτιάχνοντας εξεταστικές επιτροπές» είπε ο κ. Βαρουφάκης

Δείτε το βίντεο

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: