1.4.15

Τσακαλώτος: Πάντα υπάρχει άγχος, συζητήσεις, πιέσεις...

Τσακαλώτος: Πάντα υπάρχει άγχος, συζητήσεις, πιέσειςΣτην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας νωρίτερα στον "Real FM".

«Μπορούμε να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι την...
τελευταία στιγμή πάντα υπάρχει άγχος, συζητήσεις, πιέσεις, κόκκινες γραμμές», σημείωσε, για να προσθέσει: «Αλλά, νομίζω ότι μετά τη συνάντηση του Τσίπρα με τους “6” στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο στο Βερολίνο μπήκε ένα πλαίσιο, σε αυτό δουλεύουμε και είναι καλύτερα τα πράγματα, από ό,τι όταν με είχατε ρωτήσει αυτήν την ερώτηση πριν από αυτές τις συναντήσεις».

Στο ερώτημα πόσο γρήγορα θα καταλάβει ο λαός τη διαφορά αυτής της διαπραγμάτευσης από τις προηγούμενες, ο ίδιος ανέφερε πως «εδώ έχει σχέση πόσο γρήγορα μπορούν να λυθούν όχι μόνο το πρόβλημα ρευστότητας που έχουμε αυτήν η στιγμή αλλά και το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και ανάκαμψης.

Αν συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό η αβεβαιότητα -και απλώς τώρα έχουμε άγχος για τώρα μετά θα έχουμε για τέλη Απρίλιο, μετά για τον Ιούνιο- και δεν μπει το νερό στο αυλάκι, για να έχει αυτή η κυβέρνηση οκτώ μήνες να αποδείξει με νομοσχέδια που έχουν κόστος και νομοσχέδια που δεν έχουν κόστος, δεν θα το καταλάβει όσο θέλουμε. Και αυτό είναι που πολεμάμε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: