8.4.15

Συνεχίζεται η συζήτηση για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου...

Κάλπες ΒρυξελλώνLIVE BINTEO...
Με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων συνεχίζεται στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Γ τύπου, μεταρρυθμίσεις του ποινικού κώδικα και άλλες...
διατάξεις.  Στην απογευματινή συνεδρίαση, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 16.00, θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι βουλευτές.

Μένει στο υπουργείο Εσωτερικών το Δημόσιας Τάξης

Την απόσυρση της τροπολογίας με βάση την οποία διαμορφώνεται ένα μπλοκ υπουργείων υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο εντάσσεται και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, πριν την έναρξη της συζήτησης. 

«Η κυβέρνηση σε εύλογο χρόνο και αφού δούμε όλες
τις πλευρές που έχουν σχέση με διοικητικά θέματα, θα επαναφέρει αυτό το ζήτημα» ανέφερε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι οι δομές των υπουργείων μένουν όπως ήταν.

Έθεσε θέμα ο Β. Κικίλιας

Θέμα «αποσπασματικού χαρακτήρα» του νομοσχεδίου έθεσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αποσπασματική κυβέρνηση». 

«Μου είπατε ότι το προστασίας του Πολίτη δεν θα πάει στο Δικαιοσύνης. Τι είναι το υπουργείο ο φούρνος του Χότζα; Υποθέτω την επόμενη φορά που θα ακούσουμε για υπουργείο Δημ. Τάξης θα είναι η κατάργησή του. Τι να προσθέσω εγώ όταν η κ. συνάδελφος είπε για τη φύση του νομοσχεδίου ότι "για μας προέχει η υγεία του ανθρώπου δράστη"» ανέφερε ο κ. Κικίλιας προς τον κ. Βούτση. 

«Δε θα αποκρύψουμε ότι ο σημερινός τρομοκράτης για κάποιους είναι λαϊκός αγωνιστής. Επιχειρείτε να αφήσετε ελεύθερους εγκληματίες και δη τρομοκράτες για λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών» ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Την απόσυρση της τροπολογίας για την ένταξη του υπ. Δημόσιας Τάξης στο υπ. Δικαιοσύνης χαιρέτισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Βούτσης: Όλα θα τα ξαναδούμε με βάση τη ζωή και την αποτελεσματικότητα

«Ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Αυτή η απόφαση να κινηθούμε με ένα σφιχτό οργανόγραμμα υπουργείων είναι σταθερή» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στην τοποθέτησή του και συμπλήρωσε: 

«Μετά από εύλογο διάστημα θα κάνουμε απολογισμό λειτουργικότητας με βάση αυτό το μοντέλο και θα δούμε με βάση την αποτελεσματικότητα των υπουργείων ποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν, είτε στην κατεύθυνση που είχαμε επισημάνει σε αυτή την τροπολογία είτε προς άλλες κατευθύνσεις. Όλα θα τα ξαναδούμε με βάση τη ζωή, την αποτελεσματικότητα και τη γενναία διοικητική μεταρρύθμιση που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα». 

«Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις μετατοπίσεις διοικητικών υπηρεσιών πολλές φορές είναι δυσεπίλυτα. Το επανεξετάζουμε για να μη δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα λύνονταν» συμπλήρωσε ο υπουργός. 

Μητσοτάκης: Εσωτερική διαμάχη της κυβέρνησης που δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα

«Γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς έξαρσης βίας που έχει θύμα τις περιουσίες των πολιτών, την εικόνα της πόλης και την εικόνα του ίδιου του κοινοβουλίου» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης που βρίσκονται στην επιτροπή: 

«Έχετε την ευθύνη να συγκαλέσετε ειδική συνεδρίαση που θα συνευρίσκεται ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός για να συζητηθεί πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δημόσια τάξη».

Απάντηση Παρασκευόπουλου

«Αναγνωρίσατε κι εσείς ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη. Η απόφαση παραμένει η ίδια αλλά πρέπει να επιλύσουμε μια σειρά προβλήματα για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης» υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και συμπλήρωσε πως «δεν έχει καμία σχέση με συστήματα ισχύος μέσα στην παρούσα κυβέρνηση. Είναι στερεότυπα από παρελθούσες καταστάσεις που δε μας αφορούν».

«Εσείς κάνετε τη δική σας ανάγνωση γι' αυτά που συμβαίνουν. Εμείς τη δική μας. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες είναι μιας σημασίας που μας προβληματίζει αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με το εύρος και το βάθος γεγονότων που γίνονταν τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος. 



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: