4.4.15

Συννεφιασμένο το Σάββατο του Λαζάρου...


Τοπικά αυξημένες νεφώσεις και βαθμιαία στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε νοτιους 3 με 5 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο. 

Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες στα...
ηπειρωτικά.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε νοτίους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα έως 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα νοτιά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: