13.4.15

Το γαϊδούρι του Χότζα...

...η είδηση του Χότζα και ο θεσμός του Χότζα...
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα έχει απογοητεύσει την Τρόικα και έχει εκνευρίσει τη Γερμανία ακριβώς τη στιγμή που την χρειαζόταν. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος διαμαρτύρονται ότι ο Τσίπρας έχει καταστρέψει σε 2,5 μήνες ότι αυτοί έχτιζαν επί 2,5 χρόνια. Πάνω ακριβώς δηλαδή που...
το γαϊδούρι του Χότζα είχε σταματήσει να τρώει… ψόφησε.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα διεθνή ΜΜΕ ως επί το πλείστον μεταδίδουν μπούρδες. Αν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν είχαν ξεφτιλιστεί σε βαθμό «Μπόρατ» οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι ο ανταποκριτής των Financial Times που μένει στην Ελλάδα έξι ημέρες δεν προλαβαίνει να αποκτήσει συνολική και βαθιά γνώση της περίπλοκης κρίσης χρέους που μαστίζει τη χώρα μας. Το σύστημα στην ενημέρωσή μας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ λειτουργεί ως εξής: 1. Τα μεγάλα διεθνή μέσα στέλνουν ανταποκριτές. 2. Προκειμένου οι ανταποκριτές να μην γράφουν εντελώς βλακείες προσλαμβάνουν Έλληνες δημοσιογράφους για να τους βοηθήσουν (στα ελληνικά ονομάζονται φίξερς). 3. Αυτοί κανονίζουν τα ραντεβού, τις συνεντεύξεις και κακά-τα-ψέματα πολλές φορές ουσιαστικά γράφουν το κομμάτι ή το επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. 4. Τα ελληνικά κραταιά ΜΜΕ ψάχνουν τις ανταποκρίσεις των διεθνών και διαλέγουν αυτές που τους ταιριάζουν παρουσιάζοντάς τες με έξτρα πασπαλισμένη αξιοπιστία.

Έτσι η tabloid φυλλάδα Bild μετατρέπεται σε καθημερινό μας οδηγό και τα νεύρα μας γίνονται τσατάλια.

Η είδηση λοιπόν ψόφησε. Διαβάζουμε απλά αναλύσεις και εντελώς αντικρουόμενες διαρροές για τα ίδια γεγονότα. Κανείς δεν αναγκάζεται άλλωστε να ανακαλέσει, κανείς δεν υποχρεώνεται να διορθώσει όποτε αποδεικνύεται ότι γράφει αρλούμπες.  

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Εφημερου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: