9.4.15

Ο Ντάισελμπλουμ και τα χρυσά μπόνους...


 Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο αχώνευτος Γερούν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή τους χειρισμούς του , στην κρατική ολλανδική χρηματοπιστωτική ABN Amro Group NV.

Σύμφωνα με το "Bloomberg", ο Ντάισελμπλουμ καλείται να δώσει...
εξηγήσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο για τις αυξήσεις στους μισθούς που έδωσε σε υψηλόβαθμα στελέχη της ABN Amro, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να καθυστερήσει την αρχική δημόσια προσφορά της τράπεζας. Η διοίκηση της ABN Amro λέει πως ο Ντάισελμπλουμ τους είχε υποσχεθεί ότι θα στήριζε τις αυξήσεις τους.

Ο υπουργός Οικονομικός δήλωσε πως οι αυξήσεις των μισθών «δεν ήταν σοφές», ανέφερε ο πρόεδρος της ABN Amro, Rik van Slingelandt, στους βουλευτές στη Χάγη. «Όμως είπε επίσης πως θα τις στηρίξει από νομικής απόψεως».

Βουλευτές της ολλανδικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ανησυχίες πως το κράτος θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ από την διάσωση ύψους 22 δισ. ευρώ της τράπεζας.

Τον περασμένο μήνα, σημειώνει το Bloomberg, το ολλανδικό κοινοβούλιο ήρθε προ εκπλήξεως όταν η ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκάλυψε πως δόθηκαν επιπλέον 100.000 ευρώ σε έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας το 2014. Αρκετοί βουλευτές έχουν πει πως ο Ντάισελμπλουμ δεν τους ενημέρωσε ποτέ για αυτήν την αύξηση, ενώ τον επικρίνουν.

Μάλιστα την ώρα που τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν σημαντικές αυξήσεις, η τράπεζα απέλυε εργαζόμενους και πάγωνε τους μισθούς άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: