9.4.15

Σκουρλέτης: Η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον...

 ...όσο και την τοπική οικονομία...
«Εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα που δεν είναι γόνιμα, αλλά αντίθετα αποπροσανατολιστικά», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, για το θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές.
 «Εγώ είμαι οπαδός του...
ότι η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική οικονομία. Δεν συμφωνώ ότι βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης και οφείλουμε να την ξαναδούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας. 
Στη συνέχεια χαρακτήρισε την επίσκεψη στη Μόσχα «τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας» και πρόσθεσε ότι δείχνει ότι μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εκτίμησε ότι «δεν θα πάρουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ» και υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος και για την πλευρά των δανειστών. «Μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, αυτό αναζητούμε. Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις», είπε ο υπουργός Εργασίας. Τόνισε δε ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι για εμάς δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις μας η έξοδος από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: