16.4.15

Η αλήθεια για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ομπάμα...

Η αλήθεια για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ομπάμα
Η κατ' ιδίαν συνάντηση και η selfie...
Πολλά γράφονται τις τελευταίες μέρες για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο...
κ. Βαρουφάκης ο οποίος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκογια να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα  με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στις 16.15 (τοπική ώρα), ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. 

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου στο Air Force One, Ερικ Σούλτς.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και απάντησε:

«Είδα τα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό. Δεν έχω καμία συνάντηση στο Πρόγραμμα του Προέδρου που να αντικατοπτρίζει το γεγονός αυτό».

Επί της ουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει κατ΄ ιδίαν συνάντηση, αλλά μια απλή χειραψία ίσως και μια selfie όπως είχε συμβεί και πέρυσι, όταν την ελληνική κυβέρνηση είχε εκπροσωπήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ είχε παραβρεθεί και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: