8.4.15

Ν. Βούτσης: Δεν συγχωνεύονται,άμεσα...

...τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)...


"Δεν συγχωνεύεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Δικαιοσύνης" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, εξηγώντας ότι...
δεν θα προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στα δύο υπουργεία, γιατί, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη των υπουργών χθες, υπάρχουν δυσκολίες στη συγχώνευση των δύο χαρτοφυλακίων.

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση ο υπουργός δήλωσε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας. Στόχος είναι να συμπεριληφθεί η χώρα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές ακολουθούν το σχέδιό τους, δηλαδή οι δανειστές πιέζουν οικονομικά και η ελληνική πλευρά προχωρά κανονικά στο νομοθετικό της έργο.

Πάντως, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, δεν γίνεται να πληρώνουμε επ' αόριστον, αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία – γέφυρα θα υπάρξει πρόβλημα. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μην υλοποιηθεί. Το παιχνίδι που γίνεται είναι ξεκάθαρα πολιτικό και δεν αφορά ούτε τα 300 ευρώ εδώ ή εκεί, ούτε τους κανόνες. Στην πραγματικότητα πριν από κάθε συμφωνία είναι η πιο δύσκολη φάση της. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα στην Ευρώπη. Κανονικά θα καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Δείτε το βίντεο...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: