17.4.15

Ζωη: Οι πολίτες δεν φοβούνται πια...

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα μίνιμουμ θωράκισης δικαιωμάτων και ελευθεριών και δικαίωσης αγώνων όσων έχουν παραμείνει πιστοί στις...
βασικές αρχές και αξίες της Αριστεράς», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Οι πολίτες δεν φοβούνται πια και δεν υποκύπτουν και δεν υποτάσσονται και δεν καταπίνουν αμάσητη την παραποιητική της πραγματικότητας προπαγάνδα που κάποιοι μίσθαρνοι επιμένουν να τους ταΐζουν, είτε μέσα από τη Βουλή είτε από τα μιντιακά μεγάφωνα και οθόνες», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων που την στηρίζουν «να ενσαρκώσουμε το νέο υπόδειγμα δημοκρατικής διακυβέρνησης και λειτουργίας».

Η πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό, με την ιδιότητα της υπεύθυνης επί θεμάτων δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο που υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το δείγμα γραφής που δίνετε ως υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αυτές τις λίγες εβδομάδες διακυβέρνησης, είναι ένα δείγμα γραφής που δικαιώνει τα όνειρα. Δικαιώνει τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς. Δικαιώνει τους αγώνες που δώσαμε σε όλη την προηγούμενη περίοδο για να προστατευθεί και να θωρακισθεί ο πυρήνας του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Νίκο Παρασκευόπουλο: «Χαίρομαι που δεν διστάζετε από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης να πείτε ότι πρέπει να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου, μετά από 15 χρόνια αμετάκλητης απόφασης. Χαίρομαι που δεν διστάζετε με τον ίδιο τρόπο να πείτε ότι η Δημοκρατία δεν φοβάται και στην Ολομέλεια της Βουλής πρέπει να είναι 300 βουλευτές και χαίρομαι που αποκαλύπτεται πως εκείνοι που πιο πολύ ενοχλούνται είναι εκείνοι οι οποίοι εκτινάχθηκαν ως ελατήρια όταν είπαμε ότι η λέξη λαθρομετανάστης είναι μια λέξη ρατσιστική που δεν πρέπει να έχει θέση σε αυτήν εδώ την αίθουσα».

«Το μήνυμα που περνάει με αυτές τις πολιτικές θωράκισης των δικαιωμάτων, είναι ένα μήνυμα προς τους πολίτες να μην φοβούνται και να μην τρομοκρατούνται. Και να μην υποκύπτουν στην τρομολαγνεία και να μην ενδίδουν στην κατατρομοκράτηση που επιχειρείται συστηματικά με ενέργειες, με λόγους και με έργα και με μια προπαγανδιστική ρητορική από ελεγχόμενα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης», είπε η πρόεδρος της Βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: