18.4.15

Ο Ντάισελμπλουμ ζητά αλλαγές στο συνταξιοδοτικό...

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τάζει ο αχώνευτος Ντάισελμπλουμ, μόνο αν πρώτα, εφαρμοστούν οι... μεταρρυθμίσεις. 
Οπως μεταδίδει το Reuters, ο  επικεφαλής του Eurogroup, ανεφερε πως η Ευρωζώνη θα τηρήσει τη δέσμευση που έλαβε το 2012 σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, η Αθήνα να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Βεβαιως, όπως διευκρίνισε, η ελάφρυνση δεν πρόκειται να περιλαμβάνει τη διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων.

«Αλλά για να συμβεί αυτό, η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, όπως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο δεν είναι βιώσιμο», είπε. 

«Εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνουμε περισσότερα στο ζήτημα του χρέους» επανέλαβε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Peterson.

Όσον αφορά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως διαθέτει καλές σχέσεις μαζί του, καθώς τον εμπιστεύεται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, αρκούμενος να δηλώσει πως «δεν ασχολούμαι με εικασίες και φήμες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: