15.4.15

Ανεμόμυλο… υιοθέτησε ο Μπουτάρης...



To οροπέδιο Λασιθίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και με την ευκαιρία υιοθέτησε έναν ανεμόμυλο.

Ο...
κ.Μπουτάρης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χερσονήσου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Αποστόλη Λουλουδάκη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Χερσονήσου Νίκο Σταυρουλάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικηφόρο Λαμπρινό εντυπωσιάστηκε από τις ομορφιές του Οροπεδίου.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σμυρνάκης, υποδέχθηκαν τους εκλεκτούς καλεσμένους, στην περιοχή του Δικταίου Άντρου του μυθολογικού σπηλαίου γέννησης και ανατροφής του Διός. Στα πλαίσια της επίσκεψης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την πολιτισμική κληρονομιά, την βιώσιμη ανάπτυξη και τις δυνατότητες συνεργασίας των τριών δήμων, Θεσσαλονίκης, Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το μυθολογικό σπήλαιο όσο και για το καινοτόμο σχέδιο δράσης, περί βιώσιμης αναστήλωσης των παραδοσιακών αντλητικών ανεμόμυλων του Λασιθιώτικου κάμπου και αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη ώστε να είναι ο πρώτος ανάδοχος στο έργο για την "υιοθεσία" των ανεμόμυλων. Έτσι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρώτος μεταξύ των δημάρχων της Ελλάδας την υιοθεσία Λασιθιώτικου ανεμόμυλου αναλαμβάνοντας το κόστος αναστήλωσης και συντήρησης. Το υπό εξέλιξη project "Build The Past" της δημοτικής Αρχής, στοχεύει στην αναστήλωση με έξυπνες και οικονομικά βιώσιμες μεθόδους, όσο το δυνατόν περισσότερων από τους χιλιάδες των ανεμόμυλων που υπήρχαν στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: