3.4.15

Τα δύο πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Την πολιτική δύο γραμμών εγκαινίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μία για τους εταίρους στο εξωτερικό, που παρακολουθούν με τεταμένη προσοχή τις εξελίξεις στην οικονομία, και μία για το εσωτερικό, που...
απευθύνεται στα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας.

Οι δύο γραμμές δηλούν τη νέα αντιπολιτευτική τακτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς, αλλά αντανακλούν και την αγωνία του να συγκρατήσει τις εκατέρωθεν πιέσεις που έχει στο εσωτερικό της Ν.Δ., από τους σκληρούς να μην αφήσει την κυβέρνηση σε ησυχία και από τους μετριοπαθείς να δώσει σαφέστερα μηνύματα συναίνεσης.

Πολιτικό Συμβούλιο

Σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκαλεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο, για να δώσει το στίγμα της κρισιμότητας των περιστάσεων. Κυρίως όμως θέλει να δώσει την εικόνα ότι ξεπέρασε τα προβλήματα εσωστρέφειας και έχει κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και η στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή. Επί της αρχής θα είναι θετική, αλλά το ενδεχόμενο να εγερθεί ζήτημα και για τη διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, όπως έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί νέα εστία έντασης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: