8.4.15

Κ. Ήσυχος: Ο Γκάμπριελ αναγνωρίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει κλείσει...

Ικανοποίηση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος για τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς...
έτσι «αναγνωρίζει, έστω και με έμμεσο και άκομψο τρόπο, ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει κλείσει».
«Παραδέχεται πως "δεν μπορούμε στην Γερμανία στο ορατό μέλλον να δώσουμε ένα τέλος στην συζήτηση για την ευθύνη που απορρέει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το ζήτημα για την Ελλάδα είναι κυρίως ηθικό και πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν συσχετίζεται το θέμα των γερμανικών οφειλών με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αποκατάσταση της ιστορίας δεν μπορεί να γίνεται με λογιστικές πράξεις και με πράξεις λογιστικού συμψηφισμού, ενώ χαρακτήρισε λυπηρή την εκτίμηση του αντικαγκελαρίου πως "είναι βλακώδεις οι εκτιμήσεις της Αθήνας για τις αποζημιώσεις".
«Δεν επιδιώκουμε έναν ακόμα λεκτικό πόλεμο αλλά πολιτική συνεννόηση για το θέμα των γερμανικών οφειλών», συνέχισε ο κ. Ήσυχος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει αντιδικία με τον γερμανικό λαό...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: