14.4.15

Δύσκολα τα πράγματα με τους εταίρους, λέει ο Λαπαβίτσας…

Στη Ρωσία την άλλη βδομάδα, ελληνική αντιπροσωπία…

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

«Τα…
πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τους εταίρους μας να παίζουν σκληρό παιχνίδι», απάντησε, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα που θα επιτρέψει τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία την τρέχουσα χρονιά.

Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, το πιο πιθανόν είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα φύγει ελληνική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, απαρτιζόμενη από κυβερνητικούς και ροδακινοπαραγωγούς, προκειμένου να γίνουν οι επαφές εκείνες που θα επιτρέψουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την προτροπή του Ρώσου προέδρου να δημιουργηθούν ελληνορωσικές κοινοπραξίες με έδρα τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούν να εισάγουν «πρώτη ύλη», με σκοπό τη μεταποίησή της και την πώλησή της στη ρωσική αγορά.

″Οφείλουμε να διερευνήσουμε παραπάνω τι ακριβώς εννοεί με αυτή του την προτροπή ο Ρώσος πρωθυπουργός", επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: