4.4.15

Παραδίνομαι!...

Συγκλονιστικό: Δεύτερο κοριτσάκι «παραδίνεται» στον φωτογραφικό φακόΈνα ακόμη μικρό παιδί από την Συρία, σηκώνει ψηλά τα χέρια όταν βλέπει τον τηλεφακό (ΦΩΤΟ)...
Μετά τη συγκλονιστική εικόνα της μικρής Χουντέα από τη Συρία, η οποία μόλις είδε φωτορεπόρτερ να την «στοχεύει» με τον τηλεφακό του σήκωσε ψηλά τα χεράκια της για να παραδοθεί, ένα ακόμα παιδί νομίζει πως η φωτογραφική μηχανή είναι όπλο.
Αυτή τη φορά πρόκειται για...
ένα κοριτσάκι από την Συρία που μαζί με μέλη της οικογένειάς του βρισκόταν τον περασμένο Νοέμβριο σε καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή Αζράκ της Ιορδανίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, Ρενέ Σούλτχοφ στην Daily Mail, που φωτογράφησε την μικρή, δεν αντιλήφθηκε τον φόβο της παρά μόνο όταν είδε πιο προσεκτικά την λήψη που είχε τραβήξει.

«Δάκρυα γέμισαν τα μάτια μου όταν την είδα έτσι στον υπολογιστή μου. Σοκαρίστηκα από την αντίδρασή της, από τον φόβο και από τα δάκρυά της. Πρόκειται για μία τραγωδία για τη νέα γενιά», δήλωσε συγκλονισμένος ο Γερμανός.
Η μικρούλα που ξυπόλητη και με βρώμικα ρούχα περπατούσε στο χώμα «αντί να παίζει με τους φίλους της, μεγαλώνει σε ένα καθεστώς διαρκούς φόβου κάτω από το όριο της φτώχειας, χάνοντας σχεδόν τα πάντα. Πρόκειται για μία παιδική ηλικία πόνου, δακρύων και θλίψης».

Συγκινημένος ο Σούλτχοφ από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τόσα παιδιά, δηλώνει ότι «χάνουν την παιδικότητά τους, χάνουν μία ευκαιρία για εκπαίδευση και ό,τι έχουν μάθει μέχρι τώρα είναι η ζωή είναι γεμάτη τρόμο».

Η μικρή που συγκλόνισε τον Γερμανό επικεφαλής για την επικοινωνία του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού είναι μόνο μία από τους 17.000 ανθρώπους που ζουν στον καταυλισμό της Αζράκ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τον τετραετή εμφύλιο που μαστίζει τη χώρα. 

Σύμφωνα με την οργάνωση War Child χιλιάδες είναι τα παιδιά που φέρουν «βαθιά τραύματα από όσα έχουν ζήσει στη Συρία» και όπως εξηγεί στην Daily Mail ο επικεφαλής της, Ρομπ Γουίλιαμς, συγκλονιστικές είναι οι προσωπικές ιστορίες των προσφύγων.

«Ένα από τα αυτά τα παιδιά μου είχε πει κάποτε ότι εκείνη και η μητέρα της είχαν περάσει δύο ώρες συγκεντρώνοντας τα μέλη της μικρής της αδελφής, η οποία είχε σκοτωθεί από οβίδα ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι», δήλωσε ο Γουίλιαμς.

«Αυτού του είδους η εμπειρία μπορεί να κυριαρχήσει στην συνείδηση του παιδιού, εμποδίζοντας τη συγκέντρωσης και προκαλώντας αναδρομές τόσο έντονες που οδηγούν στον απόλυτο τρόμο», επισήμανε συγκλονισμένος ο επικεφαλής της οργάνωσης για τα παιδιά θύματα πολέμου. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: