16.4.15

Η Ζωή, ο Κυριάκος και το... bullying...





Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στην βουλή (BINTEO)...

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του ν/σ για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης ξεκίνησε με απρόοπτο, καθώς λίγο πριν από τις 11 το πρωί η κυρια Κωνσταντοπούλου πήρε θέση στο προεδρείο της Βουλής και...
ξεκίνησε την καταμέτρηση των βουλευτών. Είδε ότι ήταν 57 και αποφάσισε, επικαλούμενη τον κανονισμό, δεκάλεπτη διακοπή προκειμένου να συμπληρωθεί η πλειοψηφία επί των παρόντων.

Η απόφαση της προέδρου της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης κρατώντας τον κανονισμό της Βουλής στα χέρια του, μεταξύ άλλων, ζήτησε οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και με αφορμή το γεγονός ότι στο υπό συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχουν διατάξεις που αφορούν το bullying απευθυνόμενος στην κυρια Κωνσταντοπούλου της είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δεχόμαστε bullying από εσάς κ. πρόεδρε».

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κουτσούκος είπε: «Αν κ. πρόεδρε έχετε πολύ σοβαρές υποχρεώσεις την ώρα που είναι προγραμματισμένη έναρξη της βουλής θα σας παρακαλούσα να αναθέσετε στους εξαίρετους αντιπροέδρους του σώματος να μεριμνήσουν για την έναρξη της ολομέλεια. Αυτό επιτρέπεται από τον κανονισμό».

H απάντηση τηςΚωνσταντοπούλου, ήταν άμεση: «Σε προηγούμενη συνεδρίαση όταν ξεκινήσαμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με 4 βουλευτές μέσα προσήλθατε στην έδρα και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για ένα καφεδάκι θα σας παρακαλούσα να τηρείται τουλάχιστον κάποιους κανόνες». 


Σε αυτό το σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης. Θα είμαι όλες τις ώρες μέσα και παρακαλώ πολύ να μου τις αφαιρείται και να μου κόψετε και τον μισθό».


Δεν υπάρχουν σχόλια: