11.4.15

«Η διαπραγμάτευση δημιουργεί ευφορία, αλλά στερεί στην ουσία»...

«Η διαπραγμάτευση δημιουργεί ευφορία, αλλά στερεί στην ουσία»
 Μηλιός "καρφώνει" (ξανά) Βαρουφάκη...
 Αιχμές για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, να διαπραγματευτούν με τους εταίρους, αφήνει σε συνέντευξή του το μέλος της Κ.Ε. και πρώην υπεύθυνος Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
 «Είχε πολλά...
στοιχεία επικοινωνιακά, που δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο». Και πρόσθεσε πως «ελπίζω ότι θα εμμείνουμε στις προγραμματικές θέσεις μας».

«Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπάρχουν άλλα που σηκώνουν συζήτηση. Η διαπραγμάτευση όπως ξεκίνησε είχε πολλά στοιχεία επικοινωνιακά, τα οποία δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία. Επίσης εξαρχής παρουσίαζε έντονες αντιφάσεις», δήλωσε επίσης ο Μηλιος. Και συμπλήρωσε: 

«Η “σκληρή” στάση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες απέναντι στον Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν συνάδει με τις δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι υπάρχει συμφωνία με το 70% του Μνημονίου. Αυτή η τελευταία δήλωση “ενθαρρύνει” τους “θεσμούς” να πιέζουν για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών».

Ο κ. Μηλιός ανέφερε επίσης: «Έχω επίγνωση ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν κερδίζεις το 100% των αιτημάτων σου, ωστόσο δεν μπορείς να μην ξεκινήσεις τουλάχιστον από αυτά. Σε επίπεδο νομοθετικό, αν και γνωρίζω ότι τα θεματικά τμήματα του κόμματος είχαν προχωρήσει σε νομοπαρασκευή, είναι υπερβολή να περιμένουμε μια κυβέρνηση τριών μηνών να εξαφανίσει άμεσα παθογένειες δεκαετιών».

Στην ερώτηση αν βλέπει εκλογές, δημοψήφισμα, ανασχηματισμό ή παράταση της ίδιας κατάστασης, ο κ. Μηλιός απάντησε: «Ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα. Ελπίζω ότι θα εμμείνουμε στις προγραμματικές θέσεις μας και θα τολμήσουμε να δώσουμε πράγματι τον αγώνα, με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: