2.4.15

Και το «γεωπολιτικό χαρτί» στο τραπέζι…

Κι ενώ οι πιέσεις των δανειστών για οπισθοχώρηση της ελληνικής πλευράς αυξάνονται, η κυβέρνηση μοιάζει να βάζει στο παιχνίδι και το «γεωπολιτικό χαρτί».

Όπως…
διαβάζουμε στο newpost.gr, η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τα μηνύματα προς τους πιστωτές να μην δημιουργηθεί ένα επιπλέον κενό αστάθειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ενισχύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Παρά τα μηνύματα που έρχονται από την πλευρά των πιστωτών ότι πιθανοί εκβιασμοί δεν θα αποδώσουν, η Αθήνα δεν εκλαμβάνει ως επιθετική κίνηση τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως π.χ. τη δήλωση του κ. Τσίπρα για άνοιξη στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, αλλά ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και μέσω αυτής να επέλθει επωφελής συμφωνία για τον τόπο.

Η νέα κυβέρνηση επιχειρεί, βάσει στρατηγικού σχεδίου, με όποιους κινδύνους ενέχει αυτό, να αναδειχθεί η Ελλάδα ως σταθεροποιητικός παράγοντας εντός του τριγώνου αστάθειας Ουκρανία/Ρωσία - Λιβύη - Μέση Ανατολή. Και η βασική παραδοχή στο πρωθυπουργικό επιτελείο, είναι ότι το οικονομικό ελληνικό πρόβλημα συναρτάται με τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και άρα μπορεί να αξιοποιηθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: