17.4.15

Κοίτα ποιοι μιλάνε...


O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή ώστε να επέμβει η αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη, διότι, είπε, «ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους». Ο εκπρόσωπος της...
Ν.Δ. επιτέθηκε στην κ. Χριστοδουλοπούλου για τα όσα είπε στις τηλεοπτικές της συνεντεύξεις.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές της κυβέρνησης να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Αιδηψό διότι -λένε οι αθεόφοβοι- «είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Ποιοι μιλάνε παρακαλώ; Οι αμοραλιστές φιλελεύθεροι, οι ατομοκεντριστές, οι κήρυκες της εθελοδουλείας, οι κηδεμόνες των νεοναζιστών, οι εχθροί της κοινωνίας(!), οι πολέμιοι των χαμηλών εισοδημάτων, οι ολετήρες της κοινωνικής συνοχής, οι μισούντες τους πρόσφυγες, οι προσκυνητές... Σε ό,τι αφορά την κατάλυση του κράτους: Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο (η κατάληψη, όχι η κατάλυση...).

Η αλήθεια είναι ότι οι καταληψίες πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να διεκδικούν τα αιτήματά τους, να είναι αποδεκτοί από την κοινωνία (δεν βρίσκονται σε λήθαργο όλα τα μέλη της κοινωνίας). Οχι μόνο αποδεκτοί αλλά και να κινητοποιήσουν αυτούς που είναι ακόμη ευαίσθητοι και πολίτες.

Η αναπληρώτρια υπουργός για το μεταναστευτικό, παρά το ατυχές ρήμα της (λιάζονται), δείχνει να γνωρίζει πλέον καλά το θέμα και τις δυσκολίες του αλλά και αποφασισμένη να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, χωρίς να παραβιάζονται δικαιώματα και με μια ανθρωπιστική προσέγγιση, που ουδείς είχε αποτολμήσει έως τώρα. Δέχεται και αυτή επίθεση διότι δεν βγαίνει στα κανάλια, δεν είναι μαϊντανός.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τα ’χουμε ξαναπεί, ότι δηλαδή είναι κάρφος εν τω οφθαλμώ όλων των βουλευτών, επειδή απλώς κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της και είναι πολύ καλά επίσης διαβασμένη καθώς και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ταπεινών και αδύναμων. Ολόκληρο κόμμα (μην ξεχνάμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι από τους υψίστους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) στηρίζεται σε μερικούς αλλοπαρμένους δεξιούς που κατασκευάζουν ψεύδη τα οποία προωθούν σαν αλήθεια για να σπιλώσουν απλώς την πρόεδρο της Βουλής.

Ολες αυτές οι επιθέσεις της Ν.Δ. είναι τουλάχιστον αισχρές· υποκριτικές και α-νόητες. Πέφτουν βέβαια στο κενό, δεν επηρεάζουν κανέναν (ο πολιτικαντισμός έπαψε να είναι πολιτικά λυσιτελής), ας το χωνέψουν πια και ας ανασκουμπωθούν πλησιάζοντας όμως την ασθμαίνουσα κοινωνία και κάνοντας κριτική όπου πρέπει. Μπορούν; Ιδού...

Γιώργος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: